Цялата гилдия протестира срещу избора на новите конституционните съдии. Народното събрание се

...
Цялата гилдия протестира срещу избора на новите конституционните съдии. Народното събрание се
Коментари Харесай

Демерджиев: Управляващите искат да превърнат КС в политически орган

Цялата колегия протестира срещу избора на новите конституционните съдии.  Народното заседание се трансформира в заден вход, през който хора без опит и нужните качества стават членове на конституционния съд. Управляващите чакат Конституционен съд да бъде политически орган, който да ги поддържа. Това съобщи в ефира на БиТиВи някогашният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

По думите му  Конституционният съд не е втора камара на Народното събрание.  Този орган би трябвало да брани конституцията. Не може да се пращат там политически фигури, които да пазят партийните ползи, акцентира той.

Демерджиев засегна и тематиката за разследването против него за занемареност. Той разясни, че публичната поръчка за нови персонални документи е стартирала през 2018 година и е предходна през доста пречки. По думите му са минали повече от 4 години от подаването на офертите. П ри подписването на контракта изпълнителят е настоял за индексация, като настояването е било за доста повече от 81 млн. лева

Демерджиев недоумява за какво министър Калин Стоянов подава сигнал за нередности при встъпването си в служба, а месец по-късно прави заплащане по този контракт. Според него тук има две хипотези – или министърът е приел, че всичко е изрядно, или други условия са го предиздвикали да заплати.

Демерджиев акцентира, че нито той, нито човек от екипа му, са били викани на разпит по отношение на следствието.

Той уточни, че поради забавянето на публичната поръчка е имало действителна заплаха Министерство на вътрешните работи да не може да издава нови персонални документи. Според него това може да се окаже и спънка за присъединението ни към Шенген.

Бившият вътрешен министър разяснява и критиките на Делян Пеевски по адрес на Румен Радев. Според него е демонстрация на безочливост лице, глобено по Магнитски, да приказва за корупция.

https://news.bg/

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР